Árak

Árak közötti különbség

Ebben a menüpontban egy kicsit szeretnénk kitérni arra a félreértésre, amivel gyakran találkozunk az ügyfeleinkkel folytatott első telefonbeszélgetés során.

Sokszor találkozunk azzal a reakcióval, amikor először felvázolunk egy előzetes árkalkulációt, hogy „ez sok”, „én olyan 60-70-100 ezer forintra gondoltam”, és ehhez hasonló reakciók, válaszok.

Szeretnénk ezt a menüpontot olvasgató látogatóinkat ismételten egy kis közös együtt gondolkodásra terelni. Mondunk egy példát.

Ismerve a magyar mentalitást, ha valaki pl. 60 ezer forintot szán rá egy bejárati ajtóra, akkor abból 20 ezer forint annak a haszna, akitől az ajtót megveszik. Marad ugye 40 ezer forint. Aki valaha megfordult már egy zárszaküzletben, annak tisztában kell lennie azzal, hogy egy magas minőségű zárbetét ára kb. 25-35 ezer forintba kerül, üzlettől függően. Ha egy pillantást vet a tollas kulcsos működtetésű, magából ujjnyi vastag tüskéket kitoló, kétkilós trezorzárakra, azt is láthatja, hogy csupán ennek a zárszerkezetnek a költsége 35-50 ezer forint. Nos, akkor hol az ajtó? Mit kaphatunk 40 ezer forintért? Milyen anyagból készülhet ez az ajtó? Milyen zár működtetheti ezt az ajtót? Bizony, ha ezeket végiggondoljuk, akkor megkaphatjuk a választ. Nem jó minőségű a zár benne, sem pedig az anyaga, a váza az ajtónak pedig nem lehet erős. Ez pedig azt jelenti, hogy nem biztonsági ajtóról beszélünk.

A biztonsági ajtó

Talán kezdjük ezt a bekezdést az alapoknál. Cégünknél a biztonsági ajtó ott kezdődik, hogy minden megrendelés esetén az ajtókeretet-, ajtótokot és vázat vasból készítjük el.  Ebből következik, hogy ha egy pajszert odafeszítenek az ajtó és az ajtótok közé, akkor a vasszerkezet, vállvetve egy trezorzár szerkezettel, nem fogja engedni az ajtó befeszítését.

A bevezető bekezdésben említett kínai ajtó a „papírszerkezettel”, továbbá a műanyag ajtó és ajtótok egy egyszerű zárbetéttel, a pajszernek nem fog ellenállni. Mindössze ennek a tudatában már kezdhet felvázolódni egy kép arról, hogy egy vasszerkezetű biztonsági ajtó nem a 80-100 ezer forintos árkategóriát képviseli.

A biztonsági ajtónál a vasszerkezet és az ajtó borítólapja közé hő- és hangszigetelés kerül. Ez azért fontos, mert nem fogja a kinti hideget, meleget beengedni az ingatlanba és nem fog „izzadni” az ajtó, a keletkezett hőhíd miatt. A 4 cm vastagságú szigetelésre kerül az igényes faburkolat vagy az egyszínű MDF burkolat, azaz az ajtóborítás, amely minden esetben az ügyfél által kiválasztott színben és mintázattal készül el.

A biztonsági ajtó zárszerkezete

Ami az ajtó szíve és lelke, az a zárszerkezet. Nos, erről szintén érdemes pár nagyon érdekes dolgot megemlíteni.

Kezdjük rögtön a zárbetétekkel. Részünkről, egy kb. 20-30 dkg súlyú zárbetét, kerüljön az bármennyibe és képviseljen az bármilyen jó minőséget is nem megfelelő védelem egy biztonsági ajtó esetében. Egyetlen esetben képez kivételt a zárbetét, amennyiben az szintén trezorzár szerkezetet működtet, továbbá egy belülről kifelé csavarozható, törésvédő pajzsot lehet rá felszerelni.

Egyes hazai ajtógyártó cégek telepakolnak egy ajtót 2-3 zárbetéttel, de elképzelésünk sincs róla, hogy miért. Egy zárbetétet, speciális szerszámokkal, egy mozdulattal ki lehet húzni, vagy el lehet törni, ami által a zár visszanyithatóvá válik. Ha három zárbetét van az ajtón, az ajtó, a megfelelő szerszámokkal, kb. 5 perc alatt nyitható.

A sok zárbetét az ajtón azért érthetetlen számunkra, mert ha már befektetünk egy biztonsági ajtóba, akkor a szívét lelkét adó zár, lehetőleg, ne egy egyszerű zárbetét legyen! Ezzel az erővel felszereltethetünk a már meglévő bejárati ajtóra egy hevederzárat, így a biztonság tekintetében, kb. 37.000 forintért, már ugyanott vagyunk, mint a fent említett sokzáras ajtóval.

MIT IS KAP A PÉNZÉÉRT? MINDENT!

Páncélszekrény zárszerkezet

Acélajtó, acélkeret

Igazi faborítás

Óriási színválaszték

Rövid határidő

Régi ajtó elszállítás

Hő- és hangszigetelés

06-30-408-8914

Az igazi védelmet nyújtó ajtó

Az igazi biztonsági ajtó szíve és lelke a trezorzár. A trezorzár tollas kulccsal működtetett, kb. 3 kg súlyú zárszerkezet, amit nem lehet eltörni, kihúzni, sem pedig kifésülni.

Lehet nézegetni erről videókat, különböző videó megosztó portálokon, az interneten, de abba is gondoljunk bele, amikor valaki 2 perc alatt „kifésül” egy trezorzárat, hogy a való életben ez nem így van. A videó portálon, minden esetben egy satuba befogott zárszerkezet látható, ahol a szakember úgy emelgeti a lamellákat, hogy közben látja magát a szerkezetet, hallja a hangokat, kiválóak a fényviszonyok, stb. (És abban sem vagyunk biztosak, hogy az összes lamella benne van a szerkezetben.) Nos, ez egy ajtó esetében nem így van. A biztonság ajtó előtt térdepelő betörő, aki lamellákat próbál „kiemelgetni”, az nem látja a zárszerkezetet, mert az mélyen az ajtóban van. Nem hallja a hangokat, mert másra is kell figyelnie, nem jók a fényviszonyok, mert vagy sötét este van, vagy egy lépcsőházban kell dolgozni, és emellett millió dologra kell figyelnie. Nem optimális körülmények között, a való életben teljesen életszerűtlen a trezorzár lamella-emelgetéssel történő nyitása.

Zárójelben jegyeznénk meg, ha esetleg valaki ismer valakit, aki a nem optimális körülmények között is képes egy ilyen trezorzárat kinyitni, azt szeretettel várjuk az irodaajtónk előtt egy kamerával, mert nagyon szeretnénk látni, ahogy pl. a mi ajtónkat így kinyitja valaki.

Tehát trezorzár való a biztonsági ajtóba. Ebből meg elég egy darab, nem kell vele telepakolni az ajtót, mert egy zárszerkezet is kellő védelmet biztosít a három irányban történő zárásával.

Amennyiben ez valakinek mégsem lenne elég, akkor a tollas-, és cilinderes trezorzár verziót szoktunk javasolni. Ebben két zár működteti a hatalmas zárszerkezetet, így a védelem már a maximum felett van.

Biztonsági ajtó árak

Cégünk kizárólag, saját forgalmazású trezorzárakat épít a biztonsági ajtókba, pl. Potent, Moia, Sab. Az egyedi megrendelés alapján készült alap-ajtó ára, egy 2000 x 1000 mm méretű ajtó esetében, egy trezorzáras kivitelben 240.000,- forint + ÁFA, dupla trezorzáras (tollas-cilinderes) kivitel esetén 270.000,- forint + ÁFA. Az árak tartalmazzák a beszerelés költségét is, és Budapest területén értendők.

Kétszárnyú ajtó esetében, pl. belvárosi lakások kétszárnyas ajtói, egy trezorzárral, felülvilágító ablakkal, mindkét szárnyon üvegezéssel, marás-minta nélkül, beszereléssel együtt, kb. 410.000 Ft + ÁFA.

A nagyon egyedi rendelések esetében - pl. a dupla kazettás, egyedileg megrendelt mart mintás, thermo üveges ajtók, vagy extra méret esetén-, konkrét árat kizárólag a helyszíni felmérés során tudunk mondani, miután minden egyes részlet le lett egyeztetve a felmérést végző kollégánkkal, aki mindent pontosan lemért és lerajzolt. A gyártási idő kb. 2-4 hét.

Mit tartalmaz az ár?

A fenti első bekezdésben feltüntetett árak normálméretre, azaz 2000 x 1000 mm méretre vonatkozik. A második bekezdés, pedig a kétszárnyú ajtóméretre utal.

Az ár tartalmazza az ajtót, a biztonsági trezorzár szerkezetet, teljes kilincs- és kulcstakaró garnitúrát, széles látószögű hagyományos kitekintőt, küszöböt, a megbeszélt ajtóburkolatot, tokburkolatot, az ajtó helyszínre történő szállítását és a szakszerű beszerelést.

Fontos felhívnunk a figyelmet, hogy a cilindervezérlésű trezorzárak esetén, a megjelölt árba egy középkategóriás zárbetét tartozik még, valamint egy törésvédő pajzs.

Hívja ügyfélszolgálatunkat áregyeztetés céljából!

Kollégánk a telefonban már tud egy körülbelüli árat mondani, az egyedi elképzelésekre is, de a végső árat, mindig a helyszíni felmérést végző kolléga mondja! Az árváltozás jogát fenntartjuk! Fenti áraink tájékozató jellegűek!