Biztonsági ajtó beépítés

Zárszerviz részlegünket nagyon sokszor keresik fel az ügyfelek azzal, hogy a bejárati ajtó nehezen záródik, probléma van a kulcs elfordításával, valamit kezdeni kellene vele. A legtöbbször a probléma a rossz, illetve szakszerűtlen ajtóbeépítésből adódik, mivel ha egy bejárati ajtó nem a megfelelő módon lett beépítve, akkor az kihatással van a zárszerkezet működésére, az ajtó becsukására, nyitására is.

Ajtógyártó részlegünk kizárólag a saját magunk által készített, egyedi megrendelésre gyártott biztonsági ajtók beépítését végzi el. Ilyenkor az ügyfélnek teljes körű szolgáltatás jár, azaz a megrendeléstől kezdve, egészen a régi ajtó elszállításáig, mi mindent elintézünk és megoldunk. Az ajtóméret pontos felmérésétől kezdődően végig ott vagyunk az ügyfelekkel, minden részletet egyeztetünk és az felmerült igények alapján gyártjuk le a kiválasztott biztonsági acél bejárati ajtót. Mint az a nevében is benne van, az ajtó acélból készül, így nagy súllyal kell számolni. Az ajtóhoz saját acélkeret is tartozik. A folyamat végén mi elszállítjuk a biztonsági ajtót a helyszínre és ott szakembereink szakszerűen beépítik az. Így a megrendelő biztos lehet abban, hogy semmiféle hibalehetőség nem lép fel az adott szolgáltatás során, erre garanciát is vállalunk.

Elmondható, hogy a legtöbb probléma általában a rossz ajtóbeépítésből adódik. A legfontosabb dolog ilyenkor arra odafigyelni, hogy a függőleges és a vízszintes mértékek valóban azok legyenek. Jól van beépítve a bejárati ajtó, amikor, ha kinyitjuk, magától nem csukódik be. A „önműködő“ becsukódás mindenféleképpen a vízszintes és függőleges iránytól való eltérést mutat. Ha az ajtó megáll ott, ahol elengedjük, akkor jól van beépítve.

Gyakran szokott probléma lenni például a kínai bejárati ajtóknál, hogy az ügyfelek megveszik a barkácsáruházból, de jó beépítő szakembert már nem találnak hozzá. Az áruház nem javasol senkit, így mindenkinek magának kell valamilyen módon ezt a kérdést megoldani, keresni valakit, aki ezt elvégzi. A megtalált szakember vagy ért hozzá, vagy nem, általában ez utóbbi. A rosszul beépített ajtók hibájából megy tönkre a zárszerkezet, törik le a kilincs a rángatástól, és törik bele a kulcs is, mert gyakran a kulccsal is próbálják az ajtót mozgatni, holott az egyáltalán nem erre hivatott.

Tollas kulccsal működő biztonsági bejárati ajtóinknál ez a hiba abszolút nem jellemző. Mivel az ajtókra teljes körű garanciát vállalunk, így ebből semmiféle probléma nem adódhat. Nem is nagyon jellemző az, hogy egy vadonatúj beépített ajtónál visszahívnak minket bármilyen zárprobléma vagy beállítási probléma miatt.

A biztonsági ajtó beépítése és a biztonsági ajtó beállítása nem ugyanaz a fogalom. Beállításról akkor beszélünk, amikor a bejárati ajtó csukott állapotában nehezen tudjuk a kulcsot elfordítani, nehezen záródik a zár, akad, szorul. Ezzel ellenben, ha az ajtó nyitva van, a záródás tökéletesen véghezvihető. Ilyenkor csupán annyi a baj, hogy az ajtó nincs megfelelően beállítva, az ajtó biztonsági zárjának a rudazata nem találja meg az utat a záródási pontba, ezért akad a záródás. Ez a probléma nagyon könnyen elhárítható egy egyszerű ajtóbeállítással. Nagyon sokan azonban az ajtóbeállítási folyamatot összekeverik a beépítéssel, és ilyenkor a mi feladatunk rákérdezni, hogy pontosan beállításra vagy beépítésre van szükség. Mint azt már említettük, ajtóbeépítéssel külön nem foglalkozunk, csak a saját magunk által gyártott ajtók szakszerű beépítését végezzük el. Amennyiben önnek beépítésre van szüksége, mert már vásárolt valahol egy ajtót, akkor sajnos ebben mi nem tudunk önnek segíteni.