A biztonsági ajtó kiegészítői, tartozékai

Hagyományos ajtókitekintő

A biztonsági ajtó alaptartozéka a széles látószögű hagyományos kitekintő, vagy más néven kukucska. A kitekintőnek annyi a szerepe, hogy belülről látni engedi, hogy ki áll az ajtó előtt.

A hagyományos kitekintők egyirányúak, ennek köszönhetően kívülről nem lehet belátni az ajtón. Ma már ez a fajta kitekintő található a legtöbb bejárati ajtóban. Annyiban hasznos, hogy pl. egy tömör ajtó esetében, senki nem látja, hogy kukucskálunk-e éppen. Ilyenkor ki-ki maga döntheti el, hogy az ajtó előtt álló személynek ajtót nyit-e.

A kitekintőn belülről, a kitekintő anyagából egy ún. lemezecske fordítható el a kezünkkel, így az takarva van. Színüket, keretüket tekintve az ajtó kilincséhez és rozettájához szoktuk párosítani. Ez lehet réz, bronz vagy króm.

Szigetelések

Magának az ajtónak a szigetelése az ajtólap mögött helyezkedik el, és közvetlenül az ajtó alapját adó fémvázon, fémszerkezeten nyugszik. A felhasználás területétől függően választjuk meg az ajtó szigetelését, ami általában kőzetgyapot, néha hungarocell, nikecell.

A szigetelés véd hang-, és hő- ingadozások ellen. Igény esetén, pl. ha valakinek lift vagy bejárat közelében van az ajtaja, extra szigetelést is tudunk az ajtóba belehelyezni, így ezzel a nagyobb zajok is kizáródhatnak.

A jól megválasztott szigetelés és a jól elkészített ajtó segít kiküszöbölni a hőhíddal járó problémákat, mert senki sem szereti azt, amikor a vadonatúj ajtó faburkolatáról télen, belülről folyik a víz. Biztonsági ajtóink minden esetben hőhídmenetes zártszelvény tokszerkezettel készülnek, így ilyen problémákról a mi ajtóink esetében szó sem lehet.

Szintén meg kell említenünk az ajtót körülvevő, ajtótokon nyugvó szigetelést, amely egy gumitömítés, és hermetikusan zárja az ajtót. Ez lehet ragasztott, vagy a fémbe belemart tömítés. A profilja lehet egysoros vagy kétsoros, D illetve P profil.

MIT IS KAP A PÉNZÉÉRT? MINDENT!

Páncélszekrény zárszerkezet

Acélajtó, acélkeret

Igazi faborítás

Óriási színválaszték

Rövid határidő

Régi ajtó elszállítás

Hő- és hangszigetelés

06-30-408-8914

Díszítő- és kulcsmegvezető rozetták

A díszítő rozettáknak főként esztétikai szerepe van. Ez a rozetta takarja el a kulcsnyílást, valamint a kulcs megvezetését is ez biztosítja.

Tollas kulcsok esetében kívül, belül csavaros megoldással-, cilinderkulcsok esetében belülről van rögzítve átmenő csavarral. A törés, rongálás ellen is védőszerepet lát el a rozetta.

Színüket tekintve lehetnek sárgaréz, bronz, matt króm, fényes króm színűek. Alakjuk általában kerek. A tollas kulcs megvezető rozetta réz színű kivitelben, alaptartozéka a biztonsági ajtónak.

Kilincsek, gombok

A biztonsági ajtóhoz tartozó kilincsek már beépített rugóval rendelkeznek, ezek hosszú távon védik a zárat.

A biztonsági ajtón fontos szerepet tölt be a kilincsgarnitúra, amely egyben hasznos és díszítő feladatokat is ellát. Az anyaga általában réz, de lehet alumínium, vagy rozsdamentes acél is. Színüket tekintve sárgaréz, rozsdamentes inox, króm, bronz. Fajtájukat tekintve lehet kívül - belül kilincs - kilincses verzió, kívül gomb – belül kilincses verzió, vagy mindkét oldalon rozsdamentes fogantyú.

Az alap biztonsági ajtókhoz egy sárgaréz színű, rézből készült, már beépített rugóval rendelkező, kilincs-kilincs változat tartozik. Amennyiben Önnek más elképzelése van, egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal!

Törésvédő pajzsok

A cilinder vezérlésű biztonsági zárak esetében fontos szerepe van a törésvédő pajzsnak. Mint az a nevükben is benne van, pajzsként veszik körbe, védik a zárbetétet, így a betét nehezen hozzáférhetővé válik.

A pajzs megakadályozza az zárbetét eltörését, a zárat takarja, ellenállóbbá teszi. Nemcsak törés ellen véd, de megnehezíti a fúrást is. Kivitelüket tekintve lehetnek sárgaréz, ezüst vagy bronz színűek.

A cilinder-vezérlésű vagy tollas kulcsos- és cilinderes trezorzáras ajtóknál, az ajtó alaptartozéka egy kerek formájú, tömör anyagból készült, rézszínű, erős, törésvédő zárpajzs.